tara fericitilor

(Text din 17 Martie 2010)

Meseria de jurnalist e ca un drog pentru mine. Din acest motiv nu pot scapa de apucaturi si, desi mi-am propus ca pe acest blog sa nu amestec varza cu rahatul, adica dulce si sarat… totusi! Drept care mi-am facut pohta ce-am pohtit si va propun in premiera si in exclusivitate, sa ne uitam prin CV-urile parlamentarilor de Cluj. Sursele sint doar cele oficiale: site-urile Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei. Asa ca va invit sa descoperiti cine-au fost, de unde-au pornit si unde-au ajuns. Pofta buna!

Incepem cu DEPUTATII:

Daniel Buda (PD-L)
Un exemplu perfect de varza a la Cluj este primul, in ordine alfabetica, parlamentar care ne reprezinta interesele. Daniel Buda a amestecat cu succes Zootehnia (1994) cu Dreptul (1997), pentru ca la final sa le condimenteze cu un doctorat in Filosofie (2006). El ne reprezinta acum in mai multe comitete si comiti. Luati de mancati: e presedintele Comisiei speciale comune pentru dezbaterea in fond, in procedura de urgenta, a Codului penal, a Codului de procedura penala, a Codului civil si a Codului de procedură civila si a Subcomisiei de Cod Civil si de Procedura Civila si este membru al Comisiei comune speciale pentru analizarea crizei intervenite in functionarea justitiei.

Studii şi specializări
• 2006: Doctor în Filosofie al Universităţii Babeş-Bolyai;
• 2005: stagiu de perfecţionare pe probleme de administraţie publică, Michigan State University, U.S.A ;
• din 2000: doctorand în filozofie politică şi ştiinţe politice, cu teza ”Raporturile parlamentului cu principalele instituţii ale statului ”;
• 2000: stagiu de perfecţionare pe probleme de administraţie publică la University of Albany, New York, U.S.A.;
• 2001: stagiu de perfecţionare pe probleme de administraţie publică, Michigan State University, U.S.A.;
• 1997: absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea Babes Bolyai, obţinând
• 1994: absolvent al Facultăţii de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe


Petru Calian(PD-L)
A doua capodopera, tot in ordine alfabetica, pe care ne-am ales-o noi clujenii, este domnul deputat Petru Calian. Domnia sa, din barbatie, s-a pastrat drept si nu a mai amestecat Dreptul (2000) cu altceva. Pentru ca e un drept guvernant, care se pricepe la Drept, Calian, in dreptatea domniei sale, este membru in mai multe comitii: membru in Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii legislative privind alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, a Presedintelui Romaniei, alegerile autoritatilor administratiei publice locale, finantarea campaniilor electorale si alegerea europarlamentarilor a presedintelui Curtii de Conturi si in Comisia de validare. Just, nu?

Educaţie şi formare
• absolvent Institutul Diplomatic Român;
• 2007 – Colegiul Naţional de Apărare;
• 2005 – Absolvent Master în Drept Civil la Facultatea de Drept, Universitatea „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca.
• 1996-2000 – Facultatea de Drept, Universitatea „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca – licenţiat în ştiinţe juridice la Universitatea „Babes Bolyai” Cluj-Napoca


Mircia Giurgiu (PD-L)
Intiia voce sindicala clujeana din Parlamentul Romaniei si al treilea ales al clujenilor, in functie de nume, a imbinat cu succes Filosofia (1997) cu un master in „Economie agrara europeana”(2007), pe care inca le orneaza cu un frumos doctorat in „Management si marketing in Agricultura”. Mircia Giurgiu, cu studii avansate in agricultura, este membru in Comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relaţia cu UNESCO, in Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei, in Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice, precum si in Comisia parlamentara de ancheta privind situatia sistemelor de irigatii, precum si a altor sectoare de imbunatatiri funciare.

Studii şi specializări
• 1997 – absolvent al Facultăţii de sociologie, jurnalistică şi filosofie al Universităţii „Avram Iancu” din Cluj-Napoca;
• 1997 – licenţiat în filosofie al Universităţii „BABES-BOLYAI” din Cluj-Napoca;
• 2007 – master în „Economie agrară europeană”, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
• 2007 – prezent – doctorand „Management şi marketing în agricultură”, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.


Adrian Gurzau (PD-L)
Cu Dumnezeu-nainte, ca inainte era mai bine, ni l-am vrut pe fratele Adrian Gurzau de parlamentar. Astfel se face ca, in acele vremuri tulburi, necunoscute si neactualizate pe site-ul Camerei Deputatilor, alesul de pe locul patru, cu voia credinciosilor, a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă, pentru ca mai apoi sa ne lumineze ca are si un Masterat in Resurse Umane. El este vicepresedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii. Credem si nu cercetam, dara, ca prin voie divina, si Marcel care-mi vinde biscuiti la alimentara din colt, absolvent de facultate si de un master, va avea harul de a deveni parlamentar. La doar 32 de ani. Amin!

Studii
• Masterat în Resurse Umane
• Facultatea de Teologie Ortodoxă – Cluj Napoca


Cornel Itu (PSD)
Urmatorul parlamentar al nostru, primul di la Diej si al cincilea pe lista guvernantilor, este inginer cu acte in regula din 2004. Frumos cadou si-a facut domnul deputat inainte cu un an sa implineasca jumatate de secol! Domnul Itu este membru al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare. Super alegere, daca ne gandim ca din 1982 pina in 2004 tot a vazut reforma de la Somes Dej in plina evolutie.

Studii şi specializări
• 1970 – 1974: Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Dej – diplomă bacalaureat
• 1974 – 1976: Şcoala Tehnică a Întreprinderii „Metalurgica” Aiud
• 1978 – 1981: Institutul Politehnic Cluj-Napoca, diplomă subinginer
• 2002 – 2004: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, diplomă inginer


MÁTÉ András-Levente (UDMR)
Domnul Mate este al shasalea parlamentar frumos, in ordine alfabetica, din Cluj si si-a pus maxim doua specializari in CV-ul domniei sale. Astfel, a absolvit Dreptul (1996) la o universitate privata, iar mai nou, Colegiul National de Aparare (2006). Atita stim, atita avem. Ceea ce e interesant e ca absolventul de drept Mate e membru in Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei, pe langa Comisia juridica, de disciplina s imunitati, a Subcomisiei de Cod civil si Cod de procedura civila si a Comisiei comune speciale pentru analizarea crizei intervenite in functionarea justitiei.

Studii şi specializări
• 1992-1996: Universitatea „Dimitrie Cantemir” Cluj – Facultatea de Drept
• 2006: Colegiul Naţional de Apărare, Bucureşti


PÁLFI Mózes Zoltán (UDMR)
Vremea vine sa-l numaram si pe al saptelea parlamentar de Cluj, domnuul Palfi. Domnia sa stie cum s-au schimbat vremurile, ca doar a absolvit Sectia de Meteorologie (1965)a Scolii Tehnice din Arad. Astfel, mi se pare absolut normal ca a venit timpul ca cineva care ne guverneaza sa-si recunoasca apartenenta la PCR, timp de doar 10 (zece) ani, pentru ca acum sa fie membru in Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala. La vremuri noi, tot noi! Dixit.

Studii şi specializări
1965 – Meteorologie – Şcoala Tehnică Arad


Virgil Pop (PNL)
Ups… am gasit si un guvernant mai liberal, printre alesii clujenilor. Intr-atit de liberal, incit deputatul clujean Virgil Pop nu a gasit de cuviinta sa-si posteze CV-ul, la fel ca si colegii domniei sale, pe site-ul Camerei Deputatilor. Vai, vai, ce libertinaj! Nu cred ca e rea-credinta, ci, pur si simplu, o fi mai pasionat de respectarea drepturilor celorlalti. Drept dovada, este membru in Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoriatilor nationale si in Subcomisia parlamentara pentru romi. Manca-i-as CV-ul lui de CV.


Vasile Soporan (PSD)
Domnul Soporan a inginerit multe de cand si-a luat diploma de inginer la Institutul Politehnic din Cluj (1979). Intre timp s-a mai documentat cum stam cu materialele si mai ales cu stofa de politician. Pana in noiembrie 2009, a fost membru in Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic , iar din februarie 2010 face parte din Comisia pentru administraţie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic. Echilibru ecologic care are de-a face cu materialele. Ati inteles, da?

Studii şi specializări
• 1979 – inginer, Institutul Politehnic Cluj, Facultatea de Mecanică, Secţia Utilaj Tehnologic;
• 1990 – doctorand, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor;
• 1993 – dr. ing. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, specializarea ştiinţa şi ingineria materialelor.


Horea Uioreanu (PNL)
Ultimul pe lista deputatilor clujeni, mai la Sud, cel care rasare la orizontul pur al guvernantilor este liberalul domn Uioreanu. Domnia sa, absolvent de Geologie, Geografie, Biologie, intr-un an nespecificat in CV, face parte acum din Comisia pentru buget, finante si banci si este presedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO.

Studii şi specializări
• Studii: superioare;
• Liceu:
o 1975 – 1977: Liceul „George Coşbuc” din Cluj-Napoca;
o 1977 – 1979: Liceul „Tehnofrig” din Cluj-Napoca;
• Facultate: Facultatea de Geologie, Geografie, Biologie (secţia Inginerie Geologică şi Geofizică), Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca;
• Studii post-universitare: multiple calificări în domeniul financiar-bancar şi al asigurărilor.

Ravisant, nu-i asa? Bun. Continuam cu SENATORII. 🙂

Spre surprinderea mea, cei patru muschetari clujeni din Senatul Romaniei par ca s-au pliat in comisii in functie de specializarile din CV. Mai sa fie!


Cordos Alexandru (PSD)
Primul in ordine alfabetica, conform site-ului Senatului Romaniei, pe lista senatorilor pe care i-am trimis la Bucuresti, noi, clujenii, este domnul Cordos. Bilantul CV-ului domniei sale arata ca absolvit ASE (1990) si, cum e drept, sapte ani mai tirziu a terminat Dreptul, pentru ca astazi sa fie secretarul Comisiei pentru muncă, familie si protectie sociala si este membru in Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii.

Educaţie şi formare
1990 ASE Bucuresti
1997 Universitatea Babes Bolyai Cluj Napoca – Facultatea de Drept
1994 Management-WIFI Austria – Atestare UE
1996 – Comert International – CPCMCI- USA
1998 – Managementul Resurselor Umane – GPP Bucuresti
2002 Management – Centru de Perfectionare Bucuresti


Mihail Hardau (PD-L)
Al doilea senator clujean, in ordinea numelor de pe tricouri este domnul Hardau. Domnia sa, fost ministru al Educatiei, a absolvit Institutul Politehnic (1972) si-a mers bine pina in 1990 cind si-a luat doctoratul. N-a mai fost ministru pentru ca, banuiesc, are diploma si certificat in arta rezolvarii conflictelor in administratie (2006). Actualmente, este presedintele Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport.

Educaţie şi formare
Studii
Facultatea de Mecanica,Institutul Politehnic din Cluj:1967-1972
Doctor Inginer,Tehnologia Constructiei de Masini:1990
Burse de studiu pentru 2-7 saptamani la Univeristati din Franta: Annecy, Toulousse, Poitiers si din Germania: Wuppertal
Specializări
Activitate publicistica:13 carti didactice, inventii, 35 de contracte de cercetare, 111 articole publicate,38 participari la conferinte.
Perfectionare in metode optice si in metode numerice
Burse de studiu pentru perioade de timp de 2-7 saptamani la Universitati din Annecy-Franta ,Toulousse, Poitiers si Wupportal -Germania.
Diploma de formare specializata in administratie publica (INA,Bucuresti)-2006
Certificat „Arta rezolvarii conflictelor in administratia publica locala”,Sinaia-2001


Petre Marius Nicoara (PNL)
Al treilea senator clujean, Marius Nicoara a absolvit Institutul Politehnic din Cluj, la o data necunoscuta. Actualmente, transilvaneanul domn Nicoara este membru in Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital.

Educaţie şi formare
Studii
Institutul Politehnic Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică


Serban Radulescu (PD-L)
Ultimul, dar nu cel din urma, guvernant clujean ale carui studii le luam la rind, pentru buna informare si sanatatea boborului, este domnul Radulescu. Domnia sa a absolvit Medicina (1976) si acum administreaza, ca membru, Comisia pentru sanatate publica si face joc de glezna in Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport.

Asadar, acest material e si un pamflet si trebuie tratat ca atare. 🙂 Gogiltz, golgiltz.

1 thought on “tara fericitilor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s