presa noastra cea de toate zilele

Iresponsabilitate jurnalistică.

Românii și românii de etnie maghiară au ajuns să fie legați laolaltă de budigăi și înverșunați unii împotriva altora de către presă. Nu credeam că e posibil așa ceva, însă surogatul de știre de azi de prin ziare și de la televiziuni m-a lămurit. 3 puștani s-au luat la bătaie în vestiarul unei echipe de hochei din Miercurea-Ciuc. Ce-a ieșit? Al Treilea Război Mondial între unguri și români. Dat în presă. Un exemplu de burtieră de pe R(omânia)TV, de azi: „Cum au ajuns românii să fie bătuți în țara lor de unguri”. Asta, dragii mei jurnaliști, nu se cheamă știre. Nici măcar informare ori dare de seamă. Dincolo de duioasa iresponsabilitate jurnalistică pe seama căreia am vrut să pun realizarea materialului în sine, asta se cheamă INSTIGARE îmbibată în mormane de prostie!

Pentru că face apel la sensibilități etnice perimate, pentru că discriminează – toți puștii fiind români, chiar dacă pe unul îl chema Alfred, iar pe celălalt Cosmin și nu în ultimul rând pentru că din punct de vedere jurnalistic, un subiect este considerat EXPIRAT la mai puțin de o zi după ce s-a petrecut, darminte la două săptămâni?!

Stimabili colegi jurnaliști, permiteți-mi să vă ajut nițel, ca pe viitor să aveți și mai mare succes cu asemenea bazaconii, dacă tot vă chinuiți să le înghițiți. Uitați de lene, de lehamite și de blazarea specifică absolvenților de filosofie actuali ziariști versați și găsiți voi subiectul, nu-l primiți de-a gata de pe la vreo pârlită de conferință de presă! Găsiți-vă surse. Sunați oameni. Beți cafele. Multe și dese. Iar când îi mai prindeți pe români că se bat între ei de ziua națională, măcar dați știrea a doua zi cel târziu. Nu după două săptămâni. Penibililor!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s