capricii

Un kil de strategie aveți?

Cu toții ne plângem și ne văicărim mai ceva ca o maică stareță, în puritatea și inocența ei: că morcovii s-or scumpit, că brânza-i modificată genetic, că Schengen, că lipsa banilor, că nici jafurile nu mai sunt ce-au fost. Și da, inevitabil, de guvernanți, porcii ăia nenorociți, care ne oropsesc zi de zi, minut de minut, oră de oră, ăia care nu ne lasă să trăim în pace, ăia care ne fură și ne „mințăsc”. Zi de zi. Aceleași nemulțumiri, aceleași reproșuri, la fel ca într-o relație eșuată, în care mai bine bodogănești nemulțumit în fiecare minut și te bucuri că are cine să te asculte, în loc să o iei la picior de unul singur o singură dată, mulțumit, măcar, că ai șansa să-ți schimbi publicul. Așa și noi. De 21 de ani avem aceleași probleme, cu, aparent aceiași oameni, pentru aceleași chestiuni. O dată la câtăva vreme ieșim în stradă, huiduim și scuipăm, fiecare după posibilități. După care mergem încetuț către casele noastre și uităm. De morcovi, brânză, Schengen, bani ori jafuri.
Ciclicitatea evenimentelor nu ne dă de gândit. Nouă ne pare bine că am pus indicatorul pe bai și, după ce i-am făcut și zulufi, ca să iasă cât mai bine în evidență, punem problema în vitrină, ca p-un bibelou pe care-l admirăm când avem chef.
Însă niciodată, dar absolut niciodată, nu ne interesează ce ar putea urma după orele întregi pierdute cu ochii-n problemă. Nu ne interesează nimic mai mult decât viitorul reprezentat de alimentele din frigider, astfel că am devenit campioni la trăitul de pe-o zi pe alta. Nu ne mai pasă de nimic altceva și am cam lăsat-o moale. Pe bibelou îl vedem zi de zi și parcă ne-am obișnuit cu el, știm că-i acolo, nu ne ajută cu nimic și, mai grav, mai nou nici nu strică la ceva. „Bine că-i acolo, alții nici măcar atâta n-au!”, ne repetăm mantra zi de zi. Suferim de-o „imposibilitate a posibilității” acutizată de lene și nepăsare. La alegeri, am ajuns să îi votăm pe unii ca să nu iasă ăilalți, asta dacă nu ne vindem votul pe-un kil de varză. Dar, ce-ți zice dumneavoastră dacă am cere pe-un vot, la schimb, un kil de strategie? Ne-ar strica la bibelou? 🙂

Anunțuri

1 thought on “Un kil de strategie aveți?”

  1. Ai dreptate. Am devenit campioni la vaicarit dar niciodata nu ne gandim ce putem face . De exemplu daca morcovii din comert nu sunt buni, de ce nu vorbim cu 5-10 prieteni, vecini, rude sa luam o bucatica de pamant pe care sa ne cultivam niste morcovi sanatosi?!?
    Ne asteptam sa ne poarte altii de grija, doar ca asta nu o sa se intample niciodata si ramanem cu asteptarea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s