1

scuze de jurnalist, ce p***a ma-sii?!

Eduardo García Serrano era, pana saptamana trecuta, un jurnalist la fel de bun ca sampania: un moderator vivace, receptiv si, ce-i drept, cam slobod de gura. Deliciul diminetilor la Radio Intercontinental de Madrid si, mai nou, cireasa de la El Gato al Agua, emisiune de analiza pe Intereconomia (tot Spania). Joia trecuta (adica acum o saptamana) a rabufnit: a facut-o in toate felurile, in direct, pe consiliera pe probleme de sanatate din cadrul Ministerului Sanatatii din Catalunya, Marina Geli, pentru ca si-a permis sa faca educatie sexuala in scoli, spre oprobriul ultracatolicilor.


Acuma, eu stiu ca nu exista podoaba mai frumoasa pentru limba catalana decat injuratura :), dar totusi am convingerea ca doamna Geli ar fi preferat alte decoratii. Exista limite si, sper, macar autocenzura pentru ziaristi. Asa ca, mai manat din spate de Asociatia Profesionistilor in Presa din Spania, mai incercanat de regrete, García Serrano si-a pus cenusa in cap aseara, tot in direct.

Stiu ca e frumos si crestineste sa-ti ceri scuze, dar parca, mai frumos e sa nu uiti ca jurnalist ca, uneori, ziaristii sunt oameni cu drepturi mai putine decat restul.

Anunțuri

1 thought on “scuze de jurnalist, ce p***a ma-sii?!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s