1

spurcaturi si pupaturi

Grupul lui Poc devenea din ce in ce mai mare si, la nivel de gasti de cartier, deranja concurenta, pe aia ai lui Geana. Fac ce fac sefii, dupa lovituri sub centura si muci varsati in shaormele celorlalti, se intimpla inexplicabilul: cele doua bande isi dau mina, isi scuipa-n sin, fac schimb de fluide la nivelul membrelor superioare si decid sa-i asupreasca, impreuna, pe locuitorii Cucuruzului.

Cucuruzul era un oras mare pe linga comunele invecinate, dar mic, in comparatie cu regiunea, asa ca Poc-grup si Geana-grup se gindeau sa ia bani de protectie de la cucuruzeni, cit de 10 vile cu piscine. Piscinele contau cel mai mult, pentru ca in Cucuruz, doar in apa de strand/piscina obisnuia lumea sa se spele. Devenise un fel de ritual: cucuruzenii vedeau miracolul chiar in fata lor – zi de zi, Poc si Geana se spalau si deveneau mai curati si mai uscati. Asa ca, era din ce in ce mai important ca membrii celor doua grupari sa aiba ocazia sa se spele si-n intimitate.

Zis si facut: dupa citeva luni de la juramintul cu fluidele, se-aude-n buricul tirgului ba de Poc, care-l defaimeaza pe Geana, ba de Geana, care-l defiinteaza, in cadrul unei intilniri ad-hoc Geana-grup, pe ala micu, Poc. Spiritele se-ncing, dezgroapa securea razboiului, isi pun armurile pe ei si asmutesc ciinii unii pe ceilalti. Ciinii, linistiti si blegi de felul lor, dar plictisiti parca de prea multa miere din ultimele luni, de abia asteapta o lupta adevarata, acolo, sa fie. Sa fie mindri stapinii caniselor de ei. In garda si fiecare complotind, pactul pentru vile si piscine pare subred. Poc mingiie pe cap ciinii. Au latrat destul, dar nu le vorbeste deloc. In schimb, amindoi reiau vechile obiceiuri: isi varsa mucii in shaormele celorlalti. Razboiul e pe-aproape.

Tensiunea creste, cucuruzenii se gindesc ca s-ar putea ca pactul sa se-mputa si astfel, sa scape de ambele grupari, dar surpriza: tisti – bisti, s-au impacat! S-au spurcat, dar s-au impacat! Marea impacare are loc la ceas de amiaza, chiar aproape de canise. La nici doua ceasuri dupa impacare, Poc si Geana, fac baie-ntr-una din piscinele construite din banii cucuruzenilor. E de inteles, doar: vara e bine sa te speli de cel putin doua ori pe zi, pentru a-i feri pe cucuruzeni de cine-stie-ce bacterii care ar putea sa-i imbolnaveasca si astfel, sa-i faca incapabili sa munceasca…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s