1

pace in lume

Scriu. La ziar. Si nu vreau pace-n lume. Pentru ca pacea inseamna consens, consensul inseamna acceptarea acelorasi idei, iar aceleasi idei inseamna, in cel mai bun caz, plafonare.

Vreau un tirbuson de idei contradictorii, care destupa creiere. In presa. Nu mai vreau eroi umflati cu pompa, atotcunoscatori, tartori ai dreptatii, personaje pentru care autocenzura „simbiotica” functioneaza mai eficient decit propria constiinta. Vreau purtatori de cuvint nu sclifositi incurca-lume, vreau politicieni cu bun-simt, vreau sindicalisti care sa lupte intr-adevar pentru binele oamenilor si nu pentru binele lor personal sau pentru interesele vreunui partid, nu mai vreau oameni ipocriti, vreau declaratii „on the record”, ca sa nu avem discutii dupa!

Vreau jurnalisti pasionati. Vreau mai multi jurnalisti pe care sa-i stimez.

Vreau rezolvarea povestilor triste fara logo-uri sau nume.

Vreau multe.

Anunțuri

3 thoughts on “pace in lume”

  1. eu cred ca ai vrut sa zici ca nu vrei liniste in lume. pace toti vrem si e bine sa continuam sa vrem pace, dar asta nu inseamna ca si trebuie neaparat sa se intample asa cum vrem noi.

  2. nu stiu cum de nu se vede, probabil pentru ca e o breasla pe care lumea nu o cunoaste, iar in presa nu striga nimeni nimic niciodata, insa apar articole, majoritatea de o ipocrizie iesita din comun. ma refer la breasla mea de psihologi. si eu vreau psihologi care sa fie acolo pentru ceilalti oameni. dar asta nu se intampla. ce se intampla sunt abuzuri asupra clientilor si pacientilor cu scuza ca pacientul e „nebun”, practici si tehnici nevalidate stiintific, de genul mersul pe carbuni incinsi si ghicitu in stele, si multa ipocrizie. grozav de multa ironie si ipocrizie care depaseste media ironiei si ipocriziei din populatia sanatoasa. desi sunt studii care spun ca sanatatea mentala sau starea de sanatate-boala a psihologilor, consilierilor psihologici si psihoterapeutilor sau altor specialisti in sanatate mentala este aceasi cu cea a restului populatiei. deci psihologii si psihoterapeutii nu sunt mai sanatosi la cap decat restul oamenilor. Dar, la noi, e pe dos, ca intotdeauna. media sanatatii mentale a psihologilor si psihoterapeutilor pare sa fie sub cea a populatiei sanatoase din Romania. si e o psihopatologie marsava, pentru ca disfuntionalitatea ei nu e resimtita si traita la nivel subiectiv ca atare.
    Adica sunt NESIMTITI !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s